SIM kartica za mobitel

Na "normalnom" godišnjem odmoru u nekom turističkom resortu ili nekom od većih gradova možemo se osloniti na postojanje wi-fi mreže, no provodeći dane na putu puno je mudrije imati neku od lokalnih SIM kartica...

Prva od stvari koje trebamo provjeriti je kompatibilnost našeg telefona sa Američkim operaterima i njihovim frekvencijama jer oni "znaju bolje".

U Europi, Africi, Aziji i polovici južne Amerike standarni GSM koristi frekvencije od 900 i 1800 MHz-a, dok se u Sjevernoj Americi koriste frekvencije od 950 i 1900 MHz-a. 3G i 4G donose i upotrebu novih frekvencijskih područja, 2100 i 2600 MHz-a u Europi te 700,1700, 2100, 2300 i 2500 MHz-a u Americi. U trenutku putovanja vjerojatno će i 5G postati svakodnevna i sveprisutna tehnologija, ali za sada ćemo se ograničiti na 3G i 4G standarde.

Trenutno koristim Huawei Mate 20 X koji zapravo spada u kategoriju phableta. Koristim ga najmanje za telefoniranje, a više za surfanje, slušanje glazbe i audio knjiga te navigaciju. Na web stranici kimovil.com sam provjerio kompatibilnost mog trenutačnog telefona i dobio sam vrlo ohrabrujuće rezultate. Moj telefon je više-manje kompatibilan sa svim Američkim operaterima i mogu preći na sljedeci korak, odabir providera odnosno SIM kartice i jednog od paketa koji nude.

- Lycamobile je prvi po redu operater koji je potpuno kompatibilan sa mojim telefonom i njihov prepaid paket izgleda ovako:

Lycamobile $45 High Data Plan

 • Neograničeni razgovori i slanje poruka širom zemlje
 • Neograničeni podaci s 10 GB na brzinama do 4G LTE
 • Neograničeni međunarodni razgovori i slanje poruka u više od 75 zemalja
 • Analiza cijene: Podaci = 40,50 USD; Razgovor / tekst = 4,50 USD

- T-Mobile je jedan od najvećih Američkih operatera i velika je šansa da će cijelim putem pokrivenost signalom biti dobra.

T-Mobile $50 Unlimited prepaid plan

 • Neograničeni domaći razgovori i slanje poruka
 • Podaci na domaćoj 4G LTE mreži - neograničeni
 • Korištenje hotspot servisa

H2O Wireless je još jedan od providera koji nema svoju infrastrukturu već za svoje usluge koriste "najveću i najpouzdaniju GSM mrežu u zemlji".

H2O Wireless $50 Unlimited Plan 

 • Neograničeni podaci, razgovori i slanje poruka
 • Neograničeni 4G LTE servis
 • Pokrivenost nacionalnim LTE-om
 • Neograničen međunarodni razgovori prema 70 zemalja

Ako putujete u grupi, provjerite referal program koji nudi svaki provider i preporučite jedan drugoga dok je vrijeme, možete platiti jeftiniji plan, a referal planom pokriti eventualne dodatne usluge ili Gigabajte. Slikat ćete dosta, snimati video i sve to ćete zeljeti objaviti na facebooku, instagramu ili poslati onima koje ste ostavili kod kuće, a to košta.

 


<< Prethodna Sljedeća >>

They posted on the same topic

Trackback URL : https://route66.me/index.php?trackback/24

This post's comments feed