Cestovna navigacija

Route 66 je rascjepkana mnogim promjenama i više ne postoji kao službena cesta. Kako se ne izgubiti u takvoj situaciji?

U navigaciji po Route 66 možemo se služiti klasičnim papirnatim mapama i vodičima, a možemo koristiti i GPS navigaciju. Nekako mi se kombinacija ovih tehnika čini kao najbolji pristup. Uvečer prije spavanja možemo proučiti papirnati vodič i napraviti plan za sljedeci dan, a GPS navigacija nam može pomoci da se toga plana vise-manje i držimo na cesti.

Neke su knjige zabavne za čitanje i kod kuce, a neke su pak natrpane podatcima o mjestima koje bi mogli ili trebali posjetiti putem.

Route 66: EZ66 GUIDE For Travelers (4. izdanje) - spiralni uvez, jedan od najpopularnijih papirnatih vodiča za putovanje po Route 66. 30ak $ za novu ili 20ak $ za rabljenu je svakako dobro investiran novac.

The Best Hits on Route 66, donosi 100 najbitnijih mjesta na kojima svakako treba stati. Cijena nove knjige je 19$, dok se rabljena može nabaviti za 15ak $.

Što se GPS navigacije tiče, tu imamo dva osnovna pristupa. Samostalni GPS navigacijski uređaj i navigacijski program na telefonu.

Većina GPS uređaja stvorena je tako da vam daje detaljne upute, ali oni su obično dizajnirani da nas odvedu negdje brzo ili kratko (ili čak da potrošimo najmanje goriva), ali velika većina nije dizajnirana da nas pokuša navoditi određenim unaprijed definiranim putem, pogotovo ne kada je taj put isprekidan slijepim ulicama i teško dostupnim dijelovima. Pored najpoznatijih navigacijskih uredjaja TomTom i Garmin, nekad je postojala i Route 66 navigacija koja je netragom nestala prije desetak godina. Sada se možemo osloniti na neki od uredjaja iz Garimin's Zumo ili Montana 600 serije.

Kod mobilnih aplikacija imamo nesto veću flexibilnost u koristenju i često znatno veći ekran nego što imamo kod samostojećih uredjaja za navigaciju. Jedna od takvih specijaliziranih aplikacija je "Route 66 Navigation" koja ima samo jedan osnovni zadatak, a to je voditi nas gore-dole po Route 66. Spomenuo sam gore-dole jer možemo putovati i "obrnutim" smjerom od Los Angelesa do Chicaga. Cijena aplikacije je 20€ za 7 dana korištenja, što je zgodno ako želite preći samo dio ceste. Godišnja cijena je 40€ i uključuje Route66 passport, koji inače sam za sebe košta 10€.
Aplikaciju ne možemo isprobati kod kuće, jer je ogranicena striktno na Route 66 i okolicu, ali zato možemo pogledati promotivni video.

Route 66 Navigation video.

 


<< Prethodna Sljedeća >>

They posted on the same topic

Trackback URL : https://route66.me/index.php?trackback/25

This post's comments feed